Доступність посилання

ТОП новини

Росія згодна переглянути газові контракти і створити консорціум із ГТС – Азаров


Україна і Росія досягли домовленості почати переговори про перегляд газових контрактів 2009 року про постачання і транзит газу, заявив сьогодні Прем’єр-міністр Микола Азаров, як повідомляє прес-служба українського уряду та українські агентства.

У рамках перегляду цих контрактів відбудеться й реструктуризація «Нафтогазу України», сказав він під час зустрічі з делегацією сенаторів із Іспанії.

Крім того, Росія також погодилася створити тристоронній консорціум із управління українською газотранспортною системою разом із Україною і Європейським Союзом, сказав Азаров, повідомляючи про результати суботніх українсько-російських переговорів.

За його словами, такий консорціум дасть змогу підвищити надійність ГТС і створить можливість для Європи безперебійно отримувати газ.

Раніше сьогодні в Москві голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що на переговорах із Україною «є прогрес, але говорити про якісь конкретні цифри і параметри сьогодні зарано».

Коментуючи переговори з Україною щодо газового питання на прес-конференції в Москві, Міллер заявив, що сторони домовилися продовжити ці переговори до кінця тижня.

Учора прес-служби президентів України і Росії повідомили про «суттєвий прогрес», досягнений на суботніх переговорах під Москвою Президента України Віктора Януковича і його російського колеги Дмитра Медведєва та голови російського уряду Володимира Путіна або за результатами цих переговорів.

Але аж досі не було сказано жодного конкретного слова про те, в чому саме полягають досягнені домовленості.
XS
SM
MD
LG