Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура просить для Тимошенко сім років ув’язнення


Державне обвинувачення в «газовій справі» проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко попросило сьогодні Печерський районний суд, у якому відбувається процес, визнати її винною в перевищенні влади чи службових повноважень і призначити їй як покарання 7 років позбавлення волі і ще 3 роки позбавлення права обіймати певні державні посади.

Як заявила представник держобвинувачення Лілія Фролова, таке покарання пропонують із урахуванням суспільної небезпечності і тяжкості скоєного злочину.

Обвинувачення також просить суд задовольнити позов «Нафтогазу України» на суму в 1 мільярд 516 мільйонів гривень – суму збитків, у завданні яких звинувачують Тимошенко.

Процес продовжиться завтра зранку.

Раніше сьогодні в перебігу дебатів державний обвинувач заявила, що Юлія Тимошенко як прем’єр порушила закон, прямо втрутившись своїм дорученням у дії «Нафтогазу» під час укладення газових контрактів 2009 року.

Лілія Фролова висловила позицію обвинувачення, що мотиви скоєння цього злочину «не мають нічого спільного з обстоюванням національних інтересів» – справжнім мотивом протиправних дій Тимошенко, за словами Фролової, було прагнення колишнього прем’єра «будь-яким чином поліпшити свій особистий імідж» в Україні й за кордоном.

Держобвинувач також, серед іншого, звернула увагу, що підсудна під час процесу виявляла неповагу до суду й чинила тиск на свідків, і заявила, що поведінка колишнього прем’єра та її адвокатів «може бути розцінена лише як спосіб уникнути кримінальної відповідальності».

У перебігу сьогоднішніх судових слухань суддя, який веде процес, Родіон Кірєєв постановив видалити з зали засідань трьох народних депутатів, Юрія Кармазіна (фракція НУНС), Володимира Бондаренка і Остапа Семерака (фракція «БЮТ – Батьківщина») через їхню поведінку. При цьому Кармазін видалений до закінчення розгляду справи.
XS
SM
MD
LG