Доступність посилання

ТОП новини

США розкритикували рішення Ізраїлю про будівництво у Східному Єрусалимі


Сполучені Штати Америки розкритикували рішення Ізраїлю схвалити будівництво 1,1 тисячі одиниць нового житла у Східному Єрусалимі.

Державний секретар Сполучених Штатів Гілларі Клінтон назвала в вівторок крок Ізраїлю «контрпродуктивним». «Ми давно закликаємо обидві країни уникати будь-яких дій, які з погляду тієї чи іншої сторони можна було б сприйняти за провокацію», – зазначила вона.

Раніше в вівторок верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон заявила, що «план розширення єврейських поселень у Східному Єрусалимі необхідно переглянути».

Ізраїль оголосив про своє рішення через кілька днів після того, як палестинське керівництво подало офіційну заявку на членство Палестини в ООН як незалежної держави.

Нині припинення будівництва на Західному березі Йордану є головною умовою палестинців щодо поновлення мирних переговорів із Ізраїлем.

Палестинське керівництво вже заявило, що своїм рішенням про поновлення будівництва у цій місцевості Ізраїль продемонстрував незацікавленість у мирних переговорах.

Палестинці розглядають Східний Єрусалим як майбутню столицю своєї держави.
XS
SM
MD
LG