Доступність посилання

ТОП новини

Азербайджан звинуватив Вірменію у «кричущих» порушеннях


Міністр закордонних справ Азербайджану Ельмар Маммад’яров звинуватив Вірменію у «кричущих» порушеннях Статуту ООН та резолюцій Ради безпеки.

Під час виступу в вівторок на сесії Генеральної асамблеї ООН азербайджанський міністр заявив, що наслідком «агресії» Вірменії у Нагірному Карабаху став той факт, що понад 20% території Азербайджану нині «під окупацією».

«Ми вже майже протягом двох десятиліть спостерігаємо за цими кричущими порушеннями міжнародного законодавства, які собі дозволяє Вірменія – країна, яка зазіхнула на суверенітет і територіальну цілісність Азербайджану», – наголосив Ельмар Маммад’яров.

Нагірний Карабах є вірменським за населенням регіоном Азербайджану, який односторонньо проголосив свою незалежність. На початку 1990-х років унаслідок війни, яку провели місцеві вірмени за підтримки Вірменії, Азербайджан втратив контроль над більшою частиною цього регіону і ще над значною частиною своєї території поза ним.

Самопроголошеної «незалежності» Нагірного Карабаху формально не визнає жодна держава світу, в тому числі і Вірменія, яка при цьому фактично надає цьому сепаратистському регіонові Азербайджану всіляку підтримку.

З 1993 року Рада безпеки ООН ухвалила 4 резолюції щодо конфлікту довкола Нагірного Карабаху.
XS
SM
MD
LG