Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: позов «Нафтогазу» до Тимошенко в компетенції іншого суду


Адвокат колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко Микола Сірий вважає, що національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» повинна була доводити факт завдання їй збитків внаслідок підписання газових угод у 2009 році у господарському суді.

«Правовою дикістю є пред’явлення фізичній особі позову в розмірі 1,5 мільярда гривень внаслідок виконання чинних договорів», – сказав Сірий під час судових дебатів на засіданні суду у справі Тимошенко.

За словами адвоката, якщо «Нафтогаз» вважає, що такі збитки були завдані, то такий факт має встановлюватися, перш за все, в порядку господарського судочинства.

«Хто забезпечував виконання цих угод? Також держава Україна у загальному вимірі. Кому спричинена шкода? Державі Україна. Господарський суд запитає, позов до кого? Це маразм. Позов, коли сам собі спричинить шкоду тим, що сам уклав, сам забезпечив виконання і сам на весь світ розказує про спричинення шкоди. Безперечно, такий позов неможливий в порядку господарського судочинства. Але, як видається, він можливий в кримінальному судочинстві», – сказав Сірий.

Учора компанія «Нафтогаз України», яка виступає цивільним позивачем у судовому процесі над колишнім прем’єром Юлією Тимошенко, попросила суд задовольнити позов щодо компенсації збитків у розмірі понад 1,5 мільярда гривень.

За твердженням представників компанії, збитки були завдані внаслідок підписання газових контрактів із Росією в 2009 році.
XS
SM
MD
LG