Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не звертатиметься про помилування


Колишня Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила сьогодні на суді в «газовій справі», що «ніколи й ні за яких обставин» не звернеться до Президента Віктора Януковича з проханням про помилування.

За її словами, таке звернення було б «визнанням диктатури», й тому «хай він (Янукович) такі плани навіть не будує».

Тимошенко заявила, що має дані, що після винесення їй у суді обвинувального вироку Президент має намір запропонувати помилувати її, але, за чинним законодавством, для цього необхідне звернення самого засудженого.

Вона також стверджує, що Віктор Янукович, який, за її словами, утримує її за ґратами, тим самим «де-факто зриває підписання угоди про асоціацію» з ЄС і робить це свідомо, щоб «залишатися у своєму власному болоті і без будь-якого контролю і відповідальності споживати ресурси України».

У разі ж підписання й ратифікації угоди про асоціацію з ЄС Януковичеві «потрібно буде дотримуватися демократичних стандартів, а він цього не хоче», заявила Тимошенко й закликала присутніх у залі суду європейських дипломатів не робити Януковичеві «такого подарунку» і не допустити зриву ратифікації договору в країнах Євросоюзу.

Далі суд продовжиться завтра зранку.
XS
SM
MD
LG