Доступність посилання

ТОП новини

Україною мандрує міжнародна виставка екологічної карикатури


У Дніпропетровську відкрилась виставка «Плюс 1°С. Кліматичні зміни мовою карикатуристів України й Швеції», покликана привернути увагу до проблеми кліматичних змін на планеті. Провідні карикатуристи Швеції та інших краї світу представили свої роботи на тему захисту довкілля.

У суботу в рамках виставки її українські автори зустрічаються з поціновувачами карикатури. Зокрема, у Дніпропетровському художньому музеї пройде творча зустріч з карикатуристом Олександром Костенком, одним з трьох вітчизняних авторів, що беруть участь у виставці. Він неодноразовий учасник і переможець національних і міжнародних конкурсів карикатури

Організаторами експозиції виступили Шведський Інститут та Посольство Швеції в Україні.

Ідея виставки, як розповідають куратори, народилася два роки тому, після Копенгагенської конференції щодо змін клімату. Тоді 25 скандинавських карикатуристів представили свої тривожні рефлексії на тему екології.

Тепер, подорожуючи світом, виставка доповнюється роботами карикатуристів різних країни. З вересня минулого року зібрання вже побувало на Балканах, в Ісландії, Малайзії, Сирії, Латвії, Росії, його побачило понад 40 тисяч людей.

Наразі експозиція розпочала мандри Україною, першим пунктом став Дніпропетровськ. В Україні до виставки долучили роботи вітчизняних карикатуристів, небайдужих до проблеми погіршення екології на Землі, – Миколи Капусти, Сергія Рябоконя, Олександра Костенка.
XS
SM
MD
LG