Доступність посилання

ТОП новини

Московський патріарх Кирило подякував жителям Буковини за «мужність»


Кілька тисяч людей молилися разом із патріархом Російської православної церкви Кирилом в суботу ввечері у Свято-Духовому кафедральному соборі міста Чернівці.

Московський патріарх у своєму слові після богослужіння сказав: «Буковина проходила через безліч історичних перипетій, належала до багатьох князівств та імперій, скільки крові пролилося на цій благодатній землі, скільки зазіхань було, в тому числі й на душі віруючих людей».

«Але приходять і йдуть політичні системи, а віра в Бога, Церква Христова продовжує своє паломництво шляхами людської історії, привертаючи до себе дедалі нові душі людей і даруючи їм силу Божественної благодаті», – сказав Кирило.

Він висловив переконання, що саме тому і зберігся народ Буковини – «не тому, що в нього було багато зброї або багато грошей, не тому, що він був сильніший за інші народи, а тому, що беріг як зіницю ока віру православну».

«І я хотів би низько вклонитися всім вам за збереження віри, за любов до Господа, за терпіння і мужність, за радість, якою ви наповнюєте храми, за збереження єдності нашої віри та чистоти церковного життя», – сказав патріарх.

Він побажав жителям регіону, щоб «сила благодаті, яка живе в Церкві, зміцнювала їх у вірності православній церкві, непорушному збереженні віри, єдності нашої Церкви».
XS
SM
MD
LG