Доступність посилання

ТОП новини

Грищенко: справа Тимошенко не мала б впливати на відносини України і ЄС


Питання у справі екс-прем’єра Юлії Тимошенко має вирішуватися лише в судовому порядку, зазначає міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Говорячи про те, з якими аргументами українська делегація поїде на чергову сесію ПАРЄ, Грищенко в інтерв’ю «5 каналу» в суботу ввечері зазначив: «Ми виходимо з того, що майбутнє України в Європейському Союзі потрібне не лише самій України – воно потрібне, мабуть, для Європи як такої. Питання конкретної судової справи має вирішуватися в суді».

Він додав, що хоч би яким був судоустрій в Україні, але він будується на правових нормах, які існують протягом 20 років незалежності і які уряд Тимошенко не намагався змінити.

Грищенко наголосив, що це правові норми, за якими сьогодні розглядаються справи тисяч українських громадян.

При цьому він визнав, що Україні слід вносити зміни до Кримінального кодексу та Кримінально-процесуального кодексів, але це має стосуватися не однієї конкретної особи, це має стосуватися загалом змін системи судочинства, зміцнення засад верховенства права.

Раніше Костянтин Грищенко вже висловлював думку, що судовий розгляд «газової справи» проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко не повинен вплинути на підготовку та парафування угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом. За його словами, ці два питання несумірні.
XS
SM
MD
LG