Доступність посилання

ТОП новини

Україні заважають судові процеси і відсутність реформ – голова МЗС Швеції


Україна має стати членом європейської спільноти, але судові процеси над опозицією негативно впливають на європейське майбутнє України, зазначає міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

«Для України дуже важливий переговорний процес, який триває. Україна має бути в європейській спільноті», – заявив Більдт в інтерв’ю «5-му каналу».

«Президент Янукович дав зрозуміти – Україна рухається в європейському напрямі, але країні потрібні реформи. Процеси, які відбуваються сьогодні в самій Україні, наприклад суди, негативно впливають на європейське майбутнє», – додав дипломат.

Міністр закордонних справ Швеції зазначив, що не бачить причин, чому Україна не може стати справді правовою демократичною державою.

«20 років – це не так багато для молодої демократії. Звісно, в цей період були і сварки між політиками та непрості відносини з Росією. Я не бачу причин, чому Україна не може стати справді правовою демократичною державою. Якщо ми подивимося на інші країни, наприклад країни Балтії, які вже є членами НАТО і входять до складу ЄС, вони також проходили через скрутні часи економічних проблем. Крім того, якщо взяти Білорусь – ця країна рухається не вперед, а назад. Україні просто потрібен час, вона не краща й не гірша за інші країни», – зазначив Карл Більдт.
XS
SM
MD
LG