Доступність посилання

ТОП новини

За межами України проживає 6,5 мільйонів емігрантів – дані МОМ


За межами України мешкає 6,5 мільйонів емігрантів, що становить 14,4% українського населення. Про таку статистику інформує представництво Міжнародної організації з міграції в Україні.

За даними організації, з українських трудових мігрантів, приблизна кількість яких, за різними оцінками, наразі близько 2,5 мільйонів, 67% – чоловіки, 33% – жінки.

Також Міжнародна організація з міграції повідомляє, що найчастіше для трудової міграції українці обирають Росію та країни ЄС, у цій категорії найпоширеніші – Італія, Чехія, Польща, Угорщина, Іспанія та Португалія.

За даними організації, 54% українських мігрантів працюють у галузі будівництва, 17% – у сфері домашнього догляду, по 9% – у сільськогосподарському секторі та торгівлі, ще 6% – у промисловості.

Найбільша кількість громадян України виїжджає на заробітки з Закарпатської та Чернівецької областей.

Щодо рівня освіти українських трудових мігрантів, то, за даними МОМ, 59% мають повну середню освіту, 17% – базову чи неповну вищу освіту, 14% – вищу освіту, 10% – початкову або незакінчену середню освіту. Проте, незалежно від рівня освіти, майже всі українські трудові мігранти працюють на роботах, що не потребують високої кваліфікації.
XS
SM
MD
LG