Доступність посилання

ТОП новини

Держава підтримуватиме російське українство – МЗС


Українська держава підтримувала і буде підтримувати російське українство, але не втручатиметься у роботу суду у Москві. Так речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров прокоментував рішення московського суду ліквідувати Об’єднання українців Росії, ухвалене днями.

За словами речника, МЗС «уважно відстежує ситуацію, що складається довкола діяльності українських організацій у Росії та за справою Об’єднання українців, яка є єдиною всеросійською організацією, котра представляє національно-культурні права українців»..

Олександр Дикусаров зазначив, що, «не коментуючи перебіг суду в іншій країні», у МЗС вважають за доцільне наголосити, що «у нашій державі створено усі умови для здійснення вільної діяльності національних діаспор».

«Російська діаспора в Україні має необмежені можливості для реалізації прав на об’єднання, освіту, отримання інформації російською мовою та вивчення рідною мовою. Розраховуємо, що наше прагнення привернути увагу керівництва Росії до проблем організацій українців у РФ не залишиться без належної участі та сприяння російської сторони», – додав речник МЗС.

На початку 2011 року Міністерство юстиції Росії звернулося до Верховного суду РФ з проханням ліквідувати Об’єднання українців Росії через недотримання організацією положень чинного законодавства і власного статуту. Пізніше Верховний суд РФ повернув справу в районний суд Москви.

На початку жовтня Замоскворецький суд Москви підтримав Міністерство юстиції РФ у справі про ліквідацію Об’єднання українців Росії.
XS
SM
MD
LG