Доступність посилання

ТОП новини

Консульські служби України та Польщі готові до Євро-2012 – МЗС


Консульські служби України та Польщі готові до роботи у період проведення футбольної першості Євро-2012. Про це повідомив речник МЗС України Олександр Дикусаров.

За його словами, сьогодні у Варшаві закінчився семінар консульських служб держав Євросоюзу та України з проблематики діяльності служб під час масових спортивних змагань. Його учасники відзначили готовність консульських служб Польщі та України до діяльності на період Євро-2012.

«Польща підтвердила запровадження на час Євро-2012 спрощеної процедури оформлення Шенгенських віз українським громадянам на підставі квитків на футбольні матчі. З метою уникнення черг напередодні чемпіонату домовлено провести відповідну інформаційну кампанію в Україні із заохочення власників таких квитків заздалегідь – із березня 2012 року – звертатись до консульств Республіки Польща в Україні за оформленням віз», – повідомив речник.

За словами Дикусарова, на варшавському семінарі Україна і Польща представили заходи, які обидві країни вживають на законодавчому та безпековому напрямках для успішного проведення Євро-2102.

Влітку цього року Польща та Україна узгодили консульські питання щодо оформлення віз українцям, які мають квитки на футбольні матчі, що відбуватимуться на польських стадіонах.
XS
SM
MD
LG