Доступність посилання

ТОП новини

Конструктивної розмови з Азаровим не вийшло – блогери


Прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі з блогерами, Київ, 4 жовтня 2011 року
Прем'єр-міністр України Микола Азаров на зустрічі з блогерами, Київ, 4 жовтня 2011 року

Київ – Микола Азаров зустрівся з блогерами та керівниками інтернет-проектів. Прем’єр запевнив, що головна мета дискусії – почути думки про реформи в Україні. Однак, деякі учасники стверджують, що повноцінної розмови з прем’єром не вийшло.

Як оголосили на урядовому порталі, тема зустрічі прем’єра з активістами інтернету була: «Комунікація в період реформ: як владі спілкуватися з народом?»

Микола Азаров питав порад у восьми керівників культурних та бізнесових інтернет-проектів, серед них були редактор «Історичної правди» Вахтанг Кіпіані, керівник мережі блогів про культуру Богдан Логвиненко, керівник порталу про український інтернет-бізнес Артур Оруджалієв та представники студентських організацій і асоціації видавців періодичної преси. До дискусії онлайн приєднався колишній декан Києво-Могилянської академії, консультант уряду Малайзії Павло Шеремет.

Микола Азаров зазначив, що головна мета таких зустрічей – почути ідеї інших людей.

«Будь-яка точка зору, яка буде оприлюднена, може збігатись з моєю позицією або не збігатись. Це не так важливо, важливо те, що я її почув, над нею подумав і зробив висновки», – запевнив голова уряду.

Конструктивної розмови з прем’єром не вийшло – кожен говорив про своє

Керівник сайту про інтернет-бізнес ain.ua Артур Оруджалієв у коментарі Радіо Свобода зазначив, що повноцінної дискусії з прем’єр-міністром не вийшло.

«Основна проблема – зустріч, яка спочатку позиціонувалась як закрита, пройшла у форматі прес-конференції, там було 15 телекамер. Ми слухали про те, які електрички з’явились у Києві. Нормальної дискусії не вийшло, адже розмова була не лише з учасниками, а й з телеглядачами. Однак конструктивні думки були. Чи втілиться це у реальність? Подивимось», – каже Артур Оруджалієв.

Ця зустріч була скоріше розвідка, аніж конструктивна бесіда, каже редактор «Історичної правди» Вахтанг Кіпіані.

«Враження дуже суперечливі. Мені сподобалось те, що він демонстрував бажання слухати, але у той же час стверджував, що сам знає, що треба робити. Звичайно, кожен говорив про своє. Ми донесли певну інформацію до прем’єра і до преси»,– зазначив Вахтанг Кіпіані.

Блогери порадили прем’єру в першу чергу здобути довіру в народу, адже без неї ніякі шляхи комунікації не зможуть допомогти владі краще порозумітися з українцями.

Це вже друга зустріч Миколи Азарова з представниками інтернет-спільноти. Місяць тому прем’єр-міністр спілкувався з блогерами та керівниками інтернет-проектів, які займаються освітою.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG