Доступність посилання

ТОП новини

Азаров знову зустрінеться з блогерами


Київ – У вівторок Прем’єр-міністр Микола Азаров зустрінеться з блогерами та керівниками інтернет-проектів, щоб дізнатися, як спілкуватися з народом у період реформ. Однак ані в блогосфері, ані в прес-службі Кабміну не знають, у кого прем’єр питатиме порад.

Прем’єр-міністр Микола Азаров хоче знову зустрітися з активними інтернет-користувачами. Як повідомляють на урядовому порталі, тема зустрічі: «Комунікація в період реформ: як владі спілкуватися з народом?».

Запитати, як розмовляти з народом, Прем’єр-міністр збирається у блогерів та керівників інтернет-проектів. Між тим, у блогосфері досі невідомо, кого ж запросили на зустріч, адже більшість рейтингових блогерів не покликали. Коли Радіо Свобода акредитувалось на зустріч, у прес-службі Кабміну також не відповіли, хто зустрінеться з Прем’єр-міністром.

До прем’єра запросять тих блогерів, які не надто критичні до дій уряду

Редактор порталу tochka.net Михайлина Скорик, яку також не покликали на зустріч, все одно вважає доброю ознакою те, що влада помітила інтернет і його відвідувачів.

«У нас відбуваються ті тенденції, які відбуваються в усьому світі. І люди розуміють, що це важливий канал комунікації з аудиторією. Щодо цих зустрічей, то зрозуміло, що Азаров не готовий спілкуватися з широкою аудиторією, купою незнайомих людей, тому його апарат фільтрує тих, із ким йому буде комфортніше», – вважає Михайлина Скорик.

Політтехнолог Тарас Березовець упевнений, що на зустріч до Прем’єр-міністра покличуть тих блогерів, які не надто критичні до дій уряду.

«Азарову достатньо складно було піти на цей експеримент. Але те, що його переконали, те, що він теж пішов у соцільні мережі, відкрив сторінку на Фейсбуці, показує, що навіть у такому віці прем’єр може змінюватися»,– зазначає Тарас Березовець.

Микола Азаров вже зустрічався місяць тому з блогерами, які пишуть про освіту. Одним із учасників зустрічі був засновник онлайн-проекту «Mоя школа» Ярослав Максимович.

«На мій погляд, зустріч була присвячена двом речам. Перша – бажання продемонструвати свою відкритість до суспільства, яке живе в інтернеті. Мені здається, що йому це вдалося. Друге – поговорити про питання освіти. Склалося враження, що він добре розуміє питання освіти і щось до того має»,– розповідає Ярослав Максимович.

Сам прем’єр був задоволений зустріччю. На своїй сторінці у Фейсбуці він написав, що розраховує на цих людей, як на «авангард країни» і хоче залучити «цих цікавих, змістовних хлопців» до ухвалення урядових рішень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG