Доступність посилання

ТОП новини

Заміське життя київських багатіїв: няні для собак, страуси-охоронці (огляд преси)


Київ – Знову і знову відкладаються дата і час народного бунту, який пророкують уже півтора року. Усі спраглі революцій можуть почекати, адже, як переконує газета «День», українське суспільство не готове до масових протестів. Акції одинаків та окремих соціальних груп розв’язують конкретні завдання, але ніяк не складаються в загальну картину «повстання мас». Єдине, що може штовхнути людей на вулиці, – це масові звільнення, затримання зарплат і безвідповідальна політика всім відомого одіозного діяча у сфері освіти, вважають експерти газети «День».

Передвиборні перегони в Києві почалися, констатує газета «Україна молода». Упродовж тижня в інформпростір вкинуті результати двох соціологічних опитувань щодо симпатій киян – від Київського міжнародного інституту соціології та Центру «Соціальний моніторинг». Прикметно, що їх результати принципово відмінні. У цьому видання звинувачує прихильність, зокрема, директора «Соціального моніторингу» Ольгу Балакірєву в маніпулюванні соціологічними дослідженнями на догоду владі. А ще газета інформує: для того, щоб Кличко не заважав Попову, йому пропонують не конкурувати в Києві, а балотуватись на загальнонаціональному рівні, і вже не зі владою, а з розпорошеною опозицією. Докладніше «Україна молода» розповідає у статті «У який кут рингу влада поставить Кличка?».

Кореспондент газети «Голос України» вважає найболіснішою особливістю проекту бюджету на наступний рік ту, що він розплачується за популістські рішення минулих років, за ручне управління економічними й соціальними процесами. Однак ні уряд, ні Нацбанк відверто про це не кажуть. Хоча самі, на думку журналіста, обстоюють ручне управління і послуговуються популістськими рішеннями. Як приклад газетяр наводить постанову Нацбанку, якою регламентується новий порядок обміну валют із обов'язковою фіксацією паспортних даних. Його потребу обумовили боротьбою з відмиванням грошей. Але, як стверджує журналіст, йдеться про засіб обмеження валютного обігу, а це ще гірше, бо позитивний ефект від такого кроку швидкоплинний, а негативний (поява тіньового обігу) – малопередбачуваний.

Київські багатії стають дедалі винахідливішими. Як пише газета «Сегодня», мати величезний будинок із басейном і штатом прислуги, а також престижні автомобілі вже стало для товстосумів буденністю. Останній писк моди для VIP-будинків – страуси-охоронці та няні для собак.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG