Доступність посилання

ТОП новини

Двоє азербайджанських військових загинули поблизу Нагірного Карабаху


У Міністерстві оборони Азербайджану повідомили про загибель двох військових унаслідок стрілянини між азербайджанськими й вірменськими військовослужбовцями поблизу Нагірного Карабаху.

Сьогодні президент Франції Ніколя Саркозі у Єревані розпочав свій тур країнами Південнокавказького регіону. Після Вірменії він вирушить до Азербайджану та Грузії.

Одне з питань порядку денного зустрічі з лідерами Вірменії та Азербайджану – ймовірні шляхи вирішення конфлікту довкола території Нагірного Карабаху. Нині Франція – одна з очільниць ОБСЄ, лідери якої намагаються виступати посередниками у розв’язанні цієї проблеми.

Нагірний Карабах є вірменським за населенням регіоном Азербайджану, який односторонньо проголосив свою незалежність. На початку 1990-х років унаслідок війни, яку провели місцеві вірмени за підтримки Вірменії, Азербайджан втратив контроль над більшою частиною цього регіону і ще над значною частиною своєї території поза ним.

Самопроголошеної «незалежності» Нагірного Карабаху формально не визнає жодна держава світу, зокрема й Вірменія, яка, тим не менше, фактично надає цьому сепаратистському регіонові Азербайджану всіляку підтримку.
XS
SM
MD
LG