Доступність посилання

ТОП новини

Міністерство фінансів хочуть передати під контроль групі Сергія Льовочкіна (огляд преси)


Київ – У прем’єра Миколи Азарова заберуть ключове міністерство, підсиливши його новими повноваженнями і передавши під контроль групі Сергія Льовочкіна. Як стверджує тижневик «Ділова столиця», масштабні перевірки, що останнім часом проводяться в Міністерстві фінансів, мають на меті «накопати» компромат на главу відомства Федора Ярошенка і усунути його з посади. Те, що Янукович дав добро на ревізію міністерства, не лишають у журналістів сумніву, що доля його керівництва вже вирішена. За інформацією тижневика, стосовно Федора Ярошенка вже порушена кримінальна справа за перевищення службових повноважень. Подробиці читайте в статті «Мінфіну готують світле майбутнє».

У справі Георгія Гонгадзе намітився розворот на 180 градусів, переконує газета «День». Видання інформує, що головний свідок у кримінальній справі щодо екс-президента Леоніда Кучми – Микола Мельниченко – через загрозу своєму життю виїхав із України. Сьогодні, за твердженням журналістів, активізується кампанія з відбілювання Кучми. І зникнення Мельниченка тому підтвердження. Ті ж самі прийоми: шантаж, підкуп, залякування... «День» наголошує, що справа Кучми – це тест і для влади, і для опозиції, для журналістів і всього суспільства. Про це ідеться в матеріалі «Замовники й далі замовляють?»

Політики в очікуванні президентського законопроекту «Про вибори народних депутатів України». Журналісти газети «Вечірні вісті» не сумніваються, що провладна більшість затвердить цей документ. І саме він сприятиме тому, що вибори 2012 відбудуться під знаком тотальної узурпації влади.

Європейський суд з прав людини не скасовує рішень національних судів. Він лише вказує на недоліки і вимагає від урядів держав їх виправити. Станом на 1 серпня цього року на розгляді Страсбурзького суду перебувало трохи більше ніж 11 тисяч заяв із України. В середньому їх розглядають від 2 до 3 місяців. Про специфіку роботи Європейського суду з прав людини розповідає газета «Голос України» у статті «До Страсбурзького суду можна поскаржитися поза чергою».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG