Доступність посилання

ТОП новини

Явлінський: українська влада створює собі реального опонента


Григорій Явлінський
Григорій Явлінський
Голова російської опозиційної партії «Яблуко» Григорій Явлінський вважає, що засудження колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко за кримінальним обвинуваченням заганяє українську владу в «глухий кут» і ніяк не впливає на вирішення проблем України з Росією у газовому питанні.

Про це російський політик заявив в інтерв’ю Радіо Свобода під час засідань «Форуму 2000» у Празі.

«Гадаю, що керівництву Росії це байдуже, а для України це дуже погано. Коли таке рішення ухвалюється проти людини, за яку голосувало пів-країни, це означає, що система прямує до глухого кута. Крім того, я думаю, що це не надовго. А ще я гадаю, що більш ефективного способу сформувати собі опонента неможливо вигадати. Дуже скоро влада і Янукович зрозуміють, що вони створюють собі реального опонента, навколо якого буде блокуватися вся опозиція», – вважає Явлінський.

На початку вересня Григорій Явлінський та група впливових світових особистостей підписали листа з закликом випустити Юлію Тимошенко з в’язниці і дати їй можливість відповідати перед справедливим судом.

Серед підписантів листа – президент Чехії Вацлав Гавел, міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ, почесний архієпископ Кейптауна і лауреат Нобелівської премії миру Десмонд Туту, колишній президент Федеративної Республіки Німеччина Ріхард фон Вайцзеккер та духовний лідер Тибету Далай-лама.
XS
SM
MD
LG