Доступність посилання

ТОП новини

Запитання після вироку


За перевищення повноважень, наслідком яких стало укладення невигідної газової угоди, Юлія Тимошенко отримала сім років ув’язнення та трирічну заборону обіймати посади у владі. А ще вона має компенсувати збитки на суму 1 516 365 234 гривень 94 копійки. Щоправда, враховуючи, що слідчі не надто уважно працювали зі справою (одна лише запроваджена ними дата 31 квітня чого варта) не здивуюся, що цифра потребує корегування.

Але давайте також згадаємо, що цю саму «злочинну угоду» свіжоспечений Президент Віктор Янукович минулого року власноруч підтвердив у Харкові. Та ще й Севастополь на додачу здав у довготривалу оренду. Попервах він похвалявся, що отримав за це знижку і завдяки цьому газ для населення дорожчати не буде. Відтак оповита димом парламентська більшість з боєм ратифікувала цю угоду.

Утім, невдовзі газ подорожчав, а також стало зрозуміло, що жодної знижки на газ Україна не отримала! Як кажуть експерти, замість знижки ми отримали лише певне відтермінування частини платежу з можливістю її подальшого використання для розрахунків за базування Чорноморського флоту…

Можливо, з юридичної точки зору Янукович не перевищував повноважень (хоча, думаю, що суддя Кірєєв міг би довести протилежне). Але тут питання не юридичне, а політичне: якщо Юля за провальну московську угоду отримала сім років, то Вітя за не менш провальну харківську – бонус у вигляді новенького вертольотика! Чи не занадто різна нагорода за ідентичні «досягнення»?..
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

XS
SM
MD
LG