Доступність посилання

ТОП новини

Речник ЄС висловив стурбованість розвитком справи Тимошенко


Акції на підтримку Юлії Тимошенко в Україні
Акції на підтримку Юлії Тимошенко в Україні
Майкл Манн – речник верховного представника ЄС із зовнішньої політики Катрін Аштон – заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, що розвиток подій у справі Юлії Тимошенко і висунення проти неї нових звинувачень викликає серйозну стурбованість Євросоюзу:

«Очевидно, що це викликає серйозну стурбованість. Ми вже висловили нашу позицію дуже чітко після винесення вироку, і верховний представник ЄС із цього ж приводу зробила заяву в середу в Європейському парламенті про те, що абсолютно очевидно – цей процес не відбувався відповідно до міжнародних стандартів. Там, як виглядає, виборче правосуддя є вибірковим, в-основному проти членів колишнього уряду Тимошенко, і якщо є правдою те, що ми бачимо в новинах, це дуже тривожний розвиток подій».

У четвер головне слідче управління Служби безпеки України порушило кримінальну справу проти колишніх прем’єр-міністрів Юлії Тимошенко та Павла Лазаренка за підозрою у спробі розкрадання з державного бюджету України коштів на суму майже 405,5 мільйонів доларів.

Юлія Тимошенко наразі утримується у слідчому ізоляторі у зв’язку з оголошенням їй вироку Печерським судом від 11 жовтня.

Павло Лазаренко відбуває покарання у США за відмивання грошей і продаж за кордон майна, отриманого незаконним шляхом при веденні справ на посаді прем’єр-міністра України.
XS
SM
MD
LG