Доступність посилання

ТОП новини

США мали «прямі контакти» з Іраном – після розкриття терористичної змови


Державний департамент США повідомив, що американські дипломати мали «прямі контакти» з іранськими високопосадовцями після того, як Сполучені Штати звинуватили Іран у причетності до змови з метою вбивства посла Саудівської Аравії у Вашингтоні.

Прес-секретар Держдепартаменту Вікторія Нуланд підтвердила, що такий діалог відбувся в середу. «Ми мали прямі контакти з Іраном. Я не можу надати детальнішої інформації, але у нас були прямі контакти з Іраном з цього питання», – повідомила Нуланд.

Режим Ірану заперечує свою причетність до змови, стверджуючи, що таким чином США намагаються посилити напруженість у відносинах між Іраном та іншими країнами Близького Сходу.

У своєму першому публічному коментарі щодо цієї ситуації президент США Барак Обама сказав, що вимагатиме «жорсткіших санкцій» проти Ірану. Обама сказав, що високопосадовці іранського уряду мають відповідати за цей інцидент і назвав його «зразком небезпечної і безрозсудної поведінки» з боку Тегерана.

Влада США у вівторок заявила про розкриття змови двох чоловіків, імовірно, пов’язаних зі спецслужбами Ірану. Вони планували вбити посла Саудівської Аравії у США Аделя аль-Джубейра. Один з підозрюваних був заарештований у вересні, інший, як вважають слідчі, перебуває в Ірані.
XS
SM
MD
LG