Доступність посилання

ТОП новини

Форум громадських організацій вимагає розпуску Верховної Ради


Під час «штурму» Верховної Ради, 20 вересня 2011 року
Під час «штурму» Верховної Ради, 20 вересня 2011 року
Близько 20 громадських організацій, серед яких організація ветеранів-афганців «Ніхто крім нас», громадський комітет «Наступ» й «Коаліція учасників помаранчевої революції», вимагають розпуску Верховної Ради.

Відповідну декларацію вони ухвалили на Всеукраїнському форумі громадських організацій, що пройшов у Будинку письменників у Києві.

«У нас є великий досвід боротьби з локальними проблемами. Але ми бачимо, що їх стає усе більше й більше й вони виникають все частіше. Верховна Рада в тому вигляді, якою вона є нині, не відповідає своєму покликанню... Верховна Рада не виконує покладених на неї завдань», – йдеться у декларації.

На думку учасників Форму громадських організацій, парламент став нелегітимним і не відображає інтересів суспільства, він «не відповідає спектру політичних переваг народу України».

На Форумі також було вирішено провести 3 листопада всеукраїнську акцію протесту під стінами обласних державних адміністрацій з вимогою визнати нелегітимність парламенту.

Учора офіс громадської організації «Ніхто крім нас» обшукували співробітники Макіївської податкової міліції. Однак, увечері, прокуратура Києва заявила, що податкова міліція помилилася адресою.

Ветерани війни в Афганістані пов’язують дії правоохоронців зі своєю політичною діяльністю, зокрема – з акцією проти скасування пільг під Верховною Радою 20 вересня, коли учасники акції прорвали міліцейські кордони, а також із проведенням Форуму.
XS
SM
MD
LG