Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Італії вкотре врятував Берлусконі


Сильвіо Берлусконі 14 жовтня 2011 року перед початком голосування в італійському парламенті
Сильвіо Берлусконі 14 жовтня 2011 року перед початком голосування в італійському парламенті
Уряд Сильвіо Берлусконі отримав у п’ятницю черговий вотум довіри в італійському парламенті. 316 депутатів нижньої палати проголосували за довіру до прем’єр-міністра, тоді як 301 парламентар висловився проти.

Голосування стосовно довіри до кабміну Берлусконі – за рахунком – стало 51-м від 2008 року, коли скандально відомий прем’єр утретє прийшов до влади. Цього разу питання про довіру постало тому, що у вівторок палата депутатів не підтримала ключовий документ бюджетного законодавства, котрий запропонувала урядова більшість.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода із Рима, на Берлусконі і міністрів тисне ліва опозиція та громадська думка, вимагаючи його відставки. Прем’єра звинувачують у тому, що він неспроможний протидіяти фінансовій кризі і надає перевагу вирішенню приватних, а не державних проблем.

Як вихід із кризового стану опозиція пропонувала відставку уряду і проведення дочасних виборів. Та прем’єр Берлусконі заявив, що вибори — не ліпший варіант для порятнуку країни в скрутний час. Тепер глава італійського уряду впевнений, що протримається на посаді до весни 2013 року, коли закінчується п’ятирічний термін його каденції.

Італією проходять масові маніфестації молодіжного руху «обурених», які протестують проти політики бюджетного скорочення. Центральний європейський банк та ЄС вимагають від Італії рішучих заходів щодо стимулювання економіки, адже ухвалені раніше три пакети суворих заощаджень вважають недостатніми для зменшення величезного зовнішнього боргу країни.
XS
SM
MD
LG