Доступність посилання

ТОП новини

Ківалов запевняє, що Венеціанська комісія не обговорювала Кірєєва


На засіданні Венеціанської комісії не обговорювали питання призначення Родіона Кірєєва суддею Печерського райсуду Києва. Про це «УНІАН» повідомили у прес-службі голови Комітету Верховної Ради з питань правосуддя, регіонала Сергія Ківалова, який брав участь у засіданні комісії.

За його словами, він «зі здивуванням» прочитав у пресі, що Венеціанська комісія нібито обговорювала питання розгляду Печерським райсудом Києва справи колишнього прем’єра Юлії Тимошенко і питання про призначення судді Родіона Кірєєва суддею цього суду.

Сергій Ківалов наголосив, що на засіданні розглянули 4 питання, зокрема висновки Венеціанської комісії щодо проектів законів про вибори народних депутатів, а також розгляд змін до Закону України «Про судовий устрій і статус суддів».

«Висновок комісії був або навмисно спотворений опозицією, або неправильно інтерпретований. По-перше, Венеціанська комісія розглядала конкретний законопроект і давала свою оцінку предметно, в межах його норм», – заявив Сергій Ківалов. Він також зазначив, що правова оцінка судових рішень не належить до компетенції Венеціанської комісії.

«Хочу особливо наголосити, що при ухваленні висновку на проект закону про внесення змін до Закону України «Про судовий устрій і статус суддів» і до інших законодавчих актів, підготовлених Національною комісією зі зміцнення демократії і затвердження верховенства права, на засіданні Венеціанської комісії ані прізвище судді Кірєєва, ані назва Печерського районного суду міста Києва навіть не звучали», – додав регіонал.

15 жовтня «УНІАН» із посиланням на прес-службу Венеціанської комісії повідомило, що комісія нібито розкритикувала призначення Кірєєва головуючим у справі Юлії Тимошенко, оскільки він є «все ще тимчасовим суддею».
XS
SM
MD
LG