Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура перевірить слова Луценка про відпустку


Генеральна прокуратура України «обов’язково перевірить» інформацію про те, що колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не було в Україні в той день, коли він, за словами свідка, віддав розпорядження, яке йому інкримінують, повідомив сьогодні відділ зв’язків із засобами масової інформації ГПУ.

Інформації про це в матеріалах досудового слідства немає, заявив державний обвинувач у справі колишнього міністра Віктор Клименко, як цитує його повідомлення.

Як мовиться в ньому, допитуваний сьогодні свідок Михайло Клюєв, незважаючи на «тиск із боку сторони захисту», підтвердив свої попередні свідчення, які надавав на стадії досудового слідства, про те, що підсудний особисто надав доручення про зараховування своєму водієві цивільного стажу до стажу служби в органах внутрішніх справ.

Раніше сьогодні на допиті в суді Михайло Клюєв, колишній перший заступник міністра внутрішніх справ, повідомив, зокрема, що таку вказівку щодо порядку зарахування на роботу до апарату МВС водія тодішнього міністра Леоніда Приступлюка дав йому 31 жовтня 2008 року сам Юрій Луценко в своєму кабінеті. За словами ж Луценка, того дня він був у відпустці поза межами України.

Луценка звинувачують, зокрема, в розтраті державних коштів та інших порушеннях закону при зарахуванні на роботу, наданні квартири і оформленні пенсії його водієві Приступлюкові.
XS
SM
MD
LG