Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії в перестрілці загинула українка – МЗС


У Сирії внаслідок перестрілки в місті Хомсі сьогодні вдень загинула громадянка України, повідомляють агентства з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України та його речника Олександра Дикусарова.

За даними МЗС, про це повідомило посольство України в Сирії. Із родичами загиблої, які теж живуть у Сирії, вже встановлений контакт. Обставини загибелі з’ясовуються, справа перебуває на контролі МЗС і посольства, мовиться в повідомленні.

У Сирії, цими днями особливо в провінції Хомс у центрі країни, тривають бойові сутички армії та інших владних силових структур із учасниками противладних протестів, а також із дезертирами з лав силовиків, які не бажають брати участі в придушенні.

Лише за сьогоднішній день, за даними правозахисників, у Хомсі внаслідок обстрілу в житловому кварталі загинула одна людина (ймовірно, йдеться якраз про українку) і шість людей поранені; також у сутичці в Хомсі загинули п’ятеро військових і ще четверо військовиків стали жертвами вибуху міни в провінції Ідліб на північному заході країни.

Учора в сутичках у Хомсі загинули ще 8 цивільних людей і ще 3 в інших частинах країни.

Загалом від початку протестів проти авторитарної влади президента Башара аль-Асада в березні в Сирії загинули, за оцінками ООН, уже понад три тисячі людей.
XS
SM
MD
LG