Доступність посилання

ТОП новини

Президент Афганістану закликає до переговорів із екстремістами


Президент Афганістану Хамід Карзай закликав у суботу до мирних переговорів із повстанською мережею «Хаккані», яка діє в Афганістані і в сусідньому Пакистані.

Як мовиться в заяві президентського палацу, Карзай в інтерв’ю одному з пакистанських телеканалів запропонував, щоб такі переговори відбулися на території Пакистану.

Карзай також нагадав про свої умови щодо стратегічної домовленості зі США, яку мають розробити до наступного місяця: американські війська мають припинити свої операції і обшуки в будинках афганців, в’язниці, керовані не самими афганцями, мають бути закриті, й арешти афганців іноземними військами і приватними охоронними компаніями мають припинитися.

Заяви Карзая пролунали після візиту до Афганістану і Пакистану цими днями державного секретаря США Гілларі Клінтон. Вона, зокрема, домагалася від Пакистану переговорами і силою ліквідувати криївки бойовиків на прикордонній із Афганістаном пакистанській території, звідки ті ведуть свої напади, в час, коли афганські і американські війська посилюють операції проти мережі «Хаккані» на сході Афганістану.
XS
SM
MD
LG