Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані в нападі смертника загинули 17 людей


Внаслідок нападу смертника в замінованому авті на автобус Міжнародних сил сприяння безпеці в Кабулі в суботу загинули 13 військових зі Сполучених Штатів Америки, повідомили в командуванні багатонаціональних військ.

Раніше речник Міністерства внутрішніх справ Сіддік Сіддікі повідомив, що загинули також четверо афганців: троє цивільних перехожих і працівник поліції.

Відповідальність за напад узяв на себе ісламістський рух «Талібан», заявив його речник Забіулла Муджагід.

Також у суботу на сході Афганістану жінка-смертниця підірвала себе в місті Асадабаді біля місцевого відділку афганської спецслужби – Національного управління безпеки, поранивши двох охоронців, а в провінції Кандагар на півдні країни нападник в однострої афганської армії застрелив двох австралійських військових зі складу міжнародних сил.

У п’ятницю Міністерство оборони США заявило в Вашингтоні, що в більшій частині Афганістану кількість нападів талібів скоротилася за час від початку квітня до кінця вересня порівняно з таким же періодом минулого року. Таліби також не змогли відвоювати свої колишні твердині в провінціях Кандагар і Гельманд, як мовиться в звіті Пентагону Конгресові США. Але, мовиться далі в документі, значні ризики в Афганістані залишаються.
XS
SM
MD
LG