Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії тривають сутички і акції проти цивільних – повідомлення


Сирійські правозахисники, базовані в Лондоні, повідомили в суботу, що, за їхніми даними, в Сирії загинули 20 військових урядових військ і ще 53 поранені в перебігу бойових сутичок в одному з районів міста Хомса. Як вважають, супротивниками військових були дезертири з армії, які не бажали брати участь у збройному придушенні противладних демонстрацій і перейшли на бік демонстрантів.

У цьому ж районі Хомса, за даними правозахисників, від дій військових снайперів і кулеметників загинули не менш як 12 цивільних мешканців. Є також убиті силами безпеки в їхніх квартирах, їхня кількість не відома.

В іншій частині Сирії, в провінції Ідліб, озброєні люди, як вважають, теж дезертири, напали на автобус із працівниками сил безпеки. В цій сутичці загинули 10 працівників сил безпеки і один дезертир.

Останнім часом із Сирії надходить усе більше повідомлень про напади на урядові сирійські війська з боку дезертирів і озброєних повстанців, які виступають проти військ через убивство ними тисяч демонстрантів від часу початку протестів на початку року.

За оцінками ООН, кількість загиблих у цьому протистоянні в Сирії вже давно перевищила три тисячі.
XS
SM
MD
LG