Доступність посилання

ТОП новини

Кириленко закликає Amnesty International захистити права Луценка


Депутат Верховної Ради від фракції Блоку «Наша Україна-Народна Самооборона» В’ячеслав Кириленко закликає міжнародну правозахисну організацію Amnesty International сприяти захисту прав колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії «За Україну!», лідером якої є Кириленко.

«З огляду на незаперечний міжнародний авторитет Amnesty Internetional в галузі захисту прав людини, звертаюся до вас із проханням вжити всіх можливих заходів, у тому числі через оголошення акції термінової допомоги (Urgent Action) для припинення порушення прав Юрія Луценка, умови утримання під вартою якого загрожують його життю», – сказано в повідомленні.

Кириленко підкреслює, що стурбованість станом здоров'я Луценка неодноразово публічно висловлювали адвокати, близькі та колеги екс-міністра, а також провідні спеціалісти Міністерства охорони здоров'я.

Urgent Actions – це акція, яка полягає у впливі, здійснюваному численними активістами Amnesty International, шляхом тиску безпосередньо на відповідальних осіб та органи влади через написання листів-звернень із закликами припинити або запобігти порушенням прав людини та сприяти дотриманню правосуддя.
XS
SM
MD
LG