Доступність посилання

ТОП новини

У Британії проводять конференцію про безпеку кіберпростору


У столиці Великої Британії Лондоні сьогодні почалася велика міжнародна конференція, присвячена загрозам нападів у кібернетичному просторі. У дводенному заході беруть участь представники близько 60 держав, а також компаній, пов’язаних із інтернетом і комп’ютерними технологіями.

Прем’єр-міністр Великої Британії Дейвід Камерон у своєму зверненні до учасників наголосив, що уряди країн не мають використовувати ідею безпеки кіберпростору як прикриття для цензури чи для обмеження можливостей, які надає інтернет. За його словами, потрібно знайти рівновагу між свободою і вседозволеністю.

Віце-президент США Джозеф Байден, виступаючи відеомостом, заявив, що Сполучені Штати сповнені рішучості відвертати терористичні напади, які планують і організовують в інтернеті.

Напередодні конференції британська розвідка заявила, що урядові і промисловим комп’ютерним системам країни загрожує велика кількість кібернетичних нападів, і це «непокоїть». Зокрема, серйозні напади відбулися на комп’ютерні мережі британського Міністерства закордонних справ.
XS
SM
MD
LG