Доступність посилання

ТОП новини

Росія «сумнівається у справедливості» вердикту суду США у справі Бута


Москва сумнівається у справедливості вердикту присяжних суду Нью-Йорка у справі росіянина Віктора Бута, якого визнали винним. Заяву про це оприлюднило російське МЗС.

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило владу США у тиску на судовий процес. У Москві також заявили про намір домагатися повернення Бута у Росію.

«Російське МЗС і надалі вживатиме всіх необхідних заходів для забезпечення прав Віктора Бута та захисту його інтересів як громадянина Росії. Наша мета – повернути його на батьківщину», – зазначив представник МЗС Росії Олександр Лукашевич.

Напередодні суд визнав Бута винним у спробі продати зброю колумбійському терористичному угрупованню. Вирок йому мають винести в лютому.

За даними слідства, оприлюдненими раніше, колишній радянський офіцер Віктор Бут, донедавна один із ключових торговців зброєю у світі, збирався заробити мільйони доларів на продажу озброєнь колумбійському повстанському угрупованню – попри те, що покупці прямо заявляли, що хочуть із цією зброєю нападати на американців, які допомагають урядові Колумбії.

Обвинувачений у справі заперечує свою провину. Його адвокати вже заявили, що мають намір оскаржити вердикт присяжних.
XS
SM
MD
LG