Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі вимагали оголошення недовіри Президентові


У четвер увечері під стінами будівлі Криворізької міської ради відбувся мітинг на підтримку Всеукраїнської акції протесту громадських організацій із вимогами розпуску Верховної Ради. Як повідомили Радіо Свобода організатори акції, у ній взяли участь півтисячі громадян, зокрема, представники десятка громадських об’єднань Криворіжжя, підприємці.

За словами керівника «Ліги підприємців Кривого Рогу» Ірини Туровської, до вимог всеукраїнської акції щодо негайного розпуску парламенту криворізькі активісти додали вимогу оголошення вотуму недовіри чинному Президентові.

Також криворізькі мітингувальники висунули ультиматум міській раді та міському голові Юрієві Вілкулу, зажадавши від них підтримки своїх вимог.

«У разі відмови криворізької міської влади підтримати наші вимоги громадські організації вважатимуть представників регіональної влади Криворіжжя співучасниками у вчиненні народними депутатами України протиправних діянь та рішень. Ми вважатимемо міську владу нелегітимною і домагатимемося її переобрання», – заявили протестувальники.

Також під час акції активісти внесли прізвище міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула до «Чорної книги ганьби».

За словами Ірини Туровської, у мешканців Кривого Рогу є щонайменше кілька причин, щоб вписати прізвище мера до цієї книги: зокрема, як вона зазначила, посадовець уникає контактів з людьми, що його обрали, і відмовляється від діалогу з представниками громадських організацій.

«Чорна книга ганьби» була започаткована підприємцями восени минулого року, до неї вносять прізвища безвідповідальних чиновників різного рівня, пояснили учасники протесту.
XS
SM
MD
LG