Доступність посилання

ТОП новини

Немає вже партії «Сильна Україна» – Олександра Кужель


«Немає вже партії «Сильна Україна» незалежно від того, що з’їзд ще буде другий. Тому що іншого будь-якого шляху, ніж ліквідація партії «Сильна Україна», немає у юридичному плані об’єднання», – заявила в ефірі Радіо Свобода Олександра Кужель, колишній заступник голови партії «Сильна Україна», екс-голова Держкомітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.

Так вона прокоментували нинішній процес злиття партії «Сильна Україна», котру очолює віце-прем’єр Сергій Тігіпко, із Партією регіонів.

Нині Олександра Кужель є координатором громадського руху «Громадянський опір».

За її словами, вона зараз не може дозволити собі створення політичної партії, яка могла б стати «третьою силою» у нинішньому політичному спектрі.

«Я не можу собі зараз цього дозволити, тому що створення партії і утримання партії – це дуже дороговартісний проект. Я ж про це кажу, коли ображаються деякі політичні партії, коли я кажу, хто їх фінансує. У нас немає культури показати… От партію «Сильна Україна» 100% фінансував центральний офіс – Тігіпко. І зі своїх доходів, які він декларував, він її фінансував. У нас утримання, щоб Ви знали, в Україні в середньому офісу політичної партії, не у виборчий період, центрального офісу – 300 тисяч доларів. Це при тому, що голови обласних осередків утримують партію за свої кошти. І тому треба бути великою авантюристкою, щоб зараз сказати, що я можу створити такий проект. Я не хочу просто брати гроші, просто когось збирати», – зазначила Олександра Кужель.
XS
SM
MD
LG