Доступність посилання

ТОП новини

Бойко і керівник «Газпрому» провели переговори – агентство


Агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на власне джерело інформує про зустріч у середу в Києві голови правління російського «Газпрому» Олексія Міллера і міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрія Бойка.

За цим коротким повідомленням, їхні переговори «відбулися в конструктивному руслі».

Крім того, з посиланням на прес-службу Президента України агентство також повідомляє, що Віктор Янукович прийняв учасників цих переговорів.

Раніше в середу в Москві прес-служба російського газового монополіста повідомила, що Міллер і Янукович на своїй робочій зустрічі в Києві «висловили задоволення поточним переговорним процесом» щодо умов постачання російського газу до України і його транзиту до Європи українською територією.

Як мовиться в короткому повідомленні без дальших подробиць, «робота ведеться інтенсивно, наразі розглянули великий перелік складних питань».

Україна домагається, зокрема, зміни формули ціни російського газу, про яку було домовлено 2009 року й яку нинішня українська влада неринковою, а саму ціну завищеною. Російська сторона відхиляє ці заяви й каже, що цілком задоволена чинними домовленостями. Останнім часом сторони почали переговори на цю тему.

У вівторок офіційно відкрили першу чергу нового газогону «Північний потік», що поєднує Росію і Німеччину дном Балтійського моря в обхід територій транзитних країн, зокрема, і України.
XS
SM
MD
LG