Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина»: влада фізично знищує Тимошенко


«Батьківщина» вимагає від влади припинити фізичне знищення колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко та інших політв’язнів.

Про це йдеться у заяві партії.

«Влада не просто ізолює лідерів опозиції від суспільства, кидаючи їх за ґрати за абсурдними звинуваченнями, але й планує фізично знищити їх», – заявили в «Батьківщині».

У партії нагадали, що здоров’я Тимошенко різко погіршилося, а захисник екс-прем’єра Сергій Власенко тільки 9 листопада в другій половині дня зміг поспілкуватися з нею. Він підтвердив, що через хворобу хребта ув’язнена не може самостійно пересуватися. У той же час під тиском влади їй відмовляють в якісній медичній допомозі, яка може бути надана тільки в медичному закладі, підкреслили в «Батьківщині».

У партії заявили, що лікарів, які проводили огляд Тимошенко, змушують фальсифікувати результати обстеження.

«Після огляду Юлії Тимошенко медична комісія зафіксувала ознаки загострення хвороби, неможливість самостійного пересування і рекомендувала якомога швидше перевести екс-прем’єра до спеціалізованої клініки для проведення належної діагностики та лікування. Утім, за два дні лікарів змусили переписати висновок так, щоб потреба переведення Юлії Тимошенко до лікарні відпала», – йдеться в заяві «Батьківщини».

7 листопада пенітенціарна служба заявила, що Юлії Тимошенко важко ходити через загострення болю у хребті. У середу це ж відомство поінформувало, що 7 та 9 листопада у Київському СІЗО працювала комісія у складі провідних фахівців Міністерства охорони здоров’я України, яка дослідила стан здоров’я Тимошенко та надала рекомендації щодо подальшого медикаментозного лікування.

У повідомленні йдеться, що «медичних протипоказань щодо проведення слідчих дій щодо Тимошенко комісією не виявлено, про що зазначено у відповідному акті».

У свою чергу в МОЗ спростували інформацію, що їхні фахівці входили до складу комісії, яка проводила медогляд Тимошенко та давала висновки щодо стану її здоров’я.
XS
SM
MD
LG