Доступність посилання

ТОП новини

Податківці: Тимошенко висунули нові обвинувачення


Колишньому Прем’єр-міністрові Юлiї Тимошенко пред’явлено обвинувачення у кримiнальних справах, поновлених Головним управлінням Податкової мiлiцiї Державної податкової служби. Справи пов’язані з дiяльнiстю корпорацiї ЄЕСУ, повiдомляє прес-служба податкового відомства.

У повідомленні мовиться: «Головним слiдчим управлiнням Державної податкової служби України 10 листопада пред’явлено обвинувачення Тимошенко Юлії Володимирівні в органiзацiї приховування валютного виторгу в сумi понад 165 мільйонів доларів, розкраданнi бюджетних коштiв i ухиленнi вiд сплати податкiв на загальну суму понад 47 мільйонів гривень шляхом запровадження фiнансової схеми щодо розрахункiв за товарно-матерiальнi цiнностi корпорацiєю «Єдинi енергетичнi системи України» i приховування доходiв iз використанням офшорних компанiй».

«Досудове слiдство у цiй справi буде завершено у встановленi законом термiни», – наголошує прес-служба.

Однопартійці Юлії Тимошенко заявляють, що влада вкотре сфабрикувала кримінальну справу проти лідера опозиції. Зокрема, заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов твердить, що усі питання щодо діяльності ЄЕСУ були закриті Верховним Судом ще у 2006 році.

Юлія Тимошенко перебуває за ґратами з 5 серпня 2011 року. Її засуджено до семи років ув’язнення за звинуваченням у перевищенні службових повноважень під час укладання газових контрактів з Росією у січні 2009 року. Вирок оскаржений і ще не набув чинності.
XS
SM
MD
LG