Доступність посилання

ТОП новини

Побитий у Дніпродзержинську депутат вимагає перекваліфікувати справу


Дніпродзержинський депутат-опозиціонер Віталій Купрій, побитий невідомими біля свого офісу в четвер, вимагає перекваліфікувати його справу за статтею «Замах на вбивство». Про це депутат сказав у коментарі для Радіо Свобода.

За його словами, «міліція навіть не намагалась розібратись у справі» і мала намір «не розслідувати злочин».

«Нападники погрожували мені через правозахисну діяльність, тобто був явний намір. Друге: нападники не були хуліганами, оскільки вони три дні стояли – це зафіксовано камерами відеоспостереження і свідками – і стежили за режимом роботи нашого офісу. Міліція цього випадку не зазначила. Я не скотився по сходах, а ці люди реально вкинули мене у бетонну яму двометрової глибини, я летів і вдарився головою. Це є на камерах спостереження. Я вважаю, це пов’язано з моєю діяльністю. Це треба кваліфікувати як замах на вбивство», – сказав Радіо Свобода Віталій Купрій.

Він також зазначив, що підозрює в замовленні побиття місцеву владу.

У п’ятницю в ГУ МВС в Дніпропетровській області повідомили, що за фактом побиття Віталія Купрія порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 122 КК України «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження». Міліція також заявила, що не знайшла політичних мотивів у випадку.
XS
SM
MD
LG