Доступність посилання

ТОП новини

Київ продовжує ігнорувати заклики звільнити Тимошенко (європейська преса)


Київ – Європейська преса обговорює політичні зміни в Греції (зокрема, новий кабінет міністрів), а також намагання Італії запровадити пакет антикризових заходів, які мають запобігти банкрутству країни. Чимало західних ЗМІ, серед яких і європейське видання Wall Street Journal, коментують висунення нових звинувачень проти колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Як повідомляють європейські видання, сенат Італії ухвалив пакет економічних заходів, спрямованих на запобігання банкрутства країни. Документ передбачає, серед іншого, продаж державного майна. А щодо Греції, де створили коаліційний уряд, то європейська преса прогнозує що новий уряд розробить пакет реформ, після чого Греція таки отримає фінансову допомогу від Євросоюзу.

Європейське видання газети Wall Street Journal пише про нові справи проти колишнього Прем’єр-міністра України Юлiї Тимошенко. Її звинувачують у приховуванні валютного виторгу на суму в понад 165 мільйонів доларів, розкраданні бюджетних коштів та ухиленні від сплати податків. Український кореспондент Wall Street Journal Джеймз Марсон у своїй статті, зокрема, нагадує читачам, що Київ продовжує ігнорувати заклики Європи звільнити Тимошенко, незважаючи на попередження ЄС, що це може призвести до зриву запланованих угод із Україною.

Інформацію про нові обвинувачення Тимошенко подають також інші європейські ЗМІ. Наприклад, Reuters вважає, що поки все ж існує можливість декриміналізувати статті, за якими винесений вирок Тимошенко. А також наголошує на заявах захисників екс-прем’єра про те, що її здоров’я погіршується і вона практично не може пересуватися самостійно.

Польське видання Gazeta інформує про майбутній візит Президента України Віктора Януковича до Польщі. За даними ЗМІ, Янукович буде говорити про ситуацію в Україні, зокрема, про вирок Юлії Тимошенко і шанси на укладення угоди про асоціацію з ЄС. Автор статті Ярослав Юнко звертає увагу на позицію Євросоюзу стосовно справи Тимошенко. ЄС вважає, що колишній Прем'єр-міністр повинна нести відповідальність за свої дії перед виборцями, а не в суді. Таким чином, українська влада повинна дозволити Тимошенко повернутися в політику, зауважує журналіст газети.

Протест активісток українського жіночого руху FEMEN, влаштований у п’ятницю у швейцарському місті Цюріх, прокоментували чимало західних видань, серед яких німецька Heute. Акція була спрямована проти європейської секс-індустрії. З гаслами «Жінка – не товар» дівчата перекрили місцеву «вулицю червоних ліхтарів». Демонстрацію FEMEN у Цюріху підтримали представниці Радикально-ліберальної партії Швейцарії.
  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG