Доступність посилання

ТОП новини

Не сподівайтеся, що нас зламають – дочка Тимошенко


Євгенія Карр (Тимошенко) у студії Радіо Свобода
Євгенія Карр (Тимошенко) у студії Радіо Свобода

Київ – На думку Євгенії Карр (Тимошенко), режим хоче морально зламати Юлію Тимошенко. Дочка опозиціонерки в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода розповіла, що переживає за життя мами.

Євгенія Карр (Тимошенко), дочка лідера опозиції Юлії Тимошенко, у студії Радіо Свобода заявила, що в режиму є бажання морально задушити Тимошенко, довести «до такого стану, щоб уже нічого не хотілося мамі – ні брати участь у виборах, ні у політиці, ні у громадській діяльності». «Але це все робиться даремно, оскільки, я впевнена, цього ніколи не буде», – зауважила вона.

«Те, як вона тримається, і її моральний стан – це доказ того, що вона дійсно дуже сильна людина, сильної волі. Вона лідер. У неї є своя мета, якій вона віддана і навіть зараз. Це її підтримує», – сказала Євгенія Карр.

Донька Тимошенко переживає за життя мами

Євгенія Карр (Тимошенко) підтвердила, що Юлія Тимошенко має серйозні проблеми зі здоров’ям.

«Ми, родина, переживаємо за її життя. Ми будемо добиватися проведення терапії, огляду мануального терапевта», – наголосила Євгенія Карр.

За словами Євгенії, востаннє з матір’ю вона бачилася 4 листопада, за день до суттєвого погіршення стану Юлії Тимошенко.

Інтерв’ю Євгенії Карр читайте на сайті Радіо Свобода в суботу, 12 листопада.
«Не знаю, що може допомогти в цій ситуації, але якщо в неї не поліпшиться стан здоров’я, то ми звертатимемося до міжнародних організацій, захисників прав людини, інституцій, які водночас займаються і медичним, і правовим захистом», – сказала дочка Тимошенко.

«Ми упевнені, що їх можуть не допустити в СІЗО, як не допустили членів Моніторингового комітету ПАРЄ, тому робитимемо все можливе, щоб не допустити погіршення її стану», – відзначила Євгенія Карр.

Захист вимагає медобстеження Тимошенко

Сергій Власенко
Сергій Власенко
Захист Юлії Тимошенко звернеться до Апеляційного суду Києва з проханням негайно провести обстеження стану здоров’я колишнього Прем’єр-міністра України. Про це сьогодні повідомив адвокат Сергій Власенко.

Він додав, що діагностування має відбутися у медичній установі, де є належне обладнання. За словами Власенка, та медична допомога, яка надається екс-прем’єру в СІЗО, не забезпечує право Тимошенко на охорону здоров’я.

У четвер під час проведення слідчих дій у новій справі, порушеній податківцями, Власенко бачив опозиціонерку. Він повідомив, що його підзахисна не може вставати.

«Спочатку вона заявляла про погіршення здоров’я, пересувалася нормально, а потім взагалі перестала пересуватися. Бо таке лікування в СІЗО», – сказав захисник.

Олександр Турчинов
Олександр Турчинов
Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов наголошує, що влада робить усе для фізичного знищення Тимошенко. Він додав, що навіть лікарі МОЗ констатували необхідність проводити лікування Тимошенко у клінічних умовах, однак під тиском влади змінили свою позицію.

7 листопада Державна пенітенціарна служба заявила, що Юлії Тимошенко важко ходити через загострення болю у хребті. У середу це ж відомство поінформувало, що 7 та 9 листопада у Київському СІЗО працювала комісія у складі провідних фахівців Міністерства охорони здоров’я України, яка дослідила стан здоров’я Тимошенко і надала рекомендації щодо подальшого медикаментозного лікування.

У повідомленні йдеться, що «медичних протипоказань щодо проведення слідчих дій щодо Тимошенко комісією не виявлено, про що зазначено у відповідному акті».

У свою чергу в МОЗ спростували інформацію, що їхні фахівці входили до складу комісії, яка проводила медогляд Тимошенко і давала висновки щодо стану її здоров’я.

Податківці: Тимошенко висунули нові обвинувачення

Колишньому Прем’єр-міністру Юлiї Тимошенко пред’явлене обвинувачення у кримiнальних справах, поновлених Головним управління Податкової мiлiцiї Державної податкової служби. Справи пов’язані з дiяльнiстю корпорацiї ЄЕСУ, повiдомляє прес-служба податкового відомства.

У повідомленні йдеться: «Головним слiдчим управлiнням Державної податкової служби України 10 листопада пред’явлене обвинувачення Тимошенко Юлії Володимирівні в органiзацiї приховування валютного виторгу в сумi понад 165 мільйонів доларів, розкраданнi бюджетних коштiв i ухиленнi вiд сплати податкiв на загальну суму понад 47 мільйонів гривень шляхом запровадження фiнансової схеми щодо розрахункiв за товарно-матерiальнi цiнностi корпорацiєю «Єдинi енергетичнi системи України» i приховування доходiв iз використанням офшорних компанiй».

«Досудове слiдство у цiй справi буде завершене у встановленi законом термiни», – наголошує прес-служба.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG