Доступність посилання

ТОП новини

ЄС і США вітають рішення Ліги арабських держав щодо Сирії


Європейський Союз підтримав у суботу рішення Ліги арабських держав раніше цього дня тимчасово припинити участь Сирії в діяльності організації.

Як сказав речник верховного представника ЄС із закордонних справ Катрін Аштон Майкл Манн, це рішення підкреслило дедалі більшу «ізоляцію» сирійського режиму президента Башара аль-Асада.

У Сполучених Штатах Америки президент Барак Обама оприлюднив заяву, що США «приєднуються до Ліги арабських держав у підтримці сирійського народу, який далі домагається своїх засадничих прав, протистоячи бездушному насильству режиму».

Тим часом представник Сирії в Лізі арабських держав заявив, що рішення Ліги порушує статут організації і свідчить, що вона «стала прислужницею інтересів Заходу і США».

Раніше в суботу Ліга арабських держав проголосувала за тимчасове припинення участі Сирії в засіданнях усіх органів організації, доки Дамаск не виконає домовленість і не зупинить криваве придушення протестів проти авторитарної влади Асада. Санкція набуде чинності від середи. Ліга також закликала арабські держави відкликати своїх послів із Дамаска. За це голосували 18 із 22 членів організації.

Насильство в Сирії не припиняється попри минулотижневу обіцянку влади країни припинити його і забезпечити захист цивільного населення, звільнити ув’язнених за участь у противладних протестах і вивести війська з міст і селищ. Правозахисники заявляють, що війська Сирії чинять злочини проти людяності.

Лише в п’ятницю силові структури Сирії вбили не менш як 21 людину. За оцінками ООН, кількість жертв жорстокого придушення виступів проти режиму, які почалися в Сирії в середині березня, перевищила 3 з половиною тисячі.
XS
SM
MD
LG