Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сирії дякує патріархові Кирилу за підтримку Росії


Президент Сирії Башар аль-Асад у перебігу візиту до цієї країни патріарха Російської православної церкви Кирила подякував Росії в неділю за її підтримку.

Як повідомило офіційне агентство «САНА», в перебігу зустрічі з Кирилом Асад висловив свою повагу Росії через те, що, за його словами, «народ і влада Росії стоять на боці народу Сирії».

Патріарх Московський перебуває в Сирії з візитом від суботи і має далі відвідати також Ліван.

Росія разом із Китаєм заблокували на початку жовтня ухвалення відносно м’якої резолюції Ради безпеки ООН щодо Сирії, яка навіть не передбачала ніяких санкцій. Це викликало широке засудження. Зокрема, в Великій Британії заявили, що Москва й Пекін зробили помилку, підтримавши не народ Сирії, а жорстокий сирійський режим.

Тим часом із Сирії в неділю також повідомили про загибель іще чотирьох демонстрантів, яких застрелили силовики, коли вони вигукували гасла проти Асада на мітингу в місті Хама.

Насильство в Сирії не припиняється попри минулотижневу обіцянку влади країни припинити його і забезпечити захист цивільного населення, звільнити ув’язнених за участь у противладних протестах і вивести війська з міст і селищ. За оцінками ООН, кількість жертв придушення виступів проти режиму, які почалися в Сирії в середині березня, перевищила 3 з половиною тисячі.
XS
SM
MD
LG