Доступність посилання

ТОП новини

Янукович привітав палестинців з Днем незалежності


Президент України Віктор Янукович привітав голову Палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса з Днем незалежності. Текст привітання оприлюднений на сайті глави держави.

«Переконаний, що дружні відносини та взаємовигідне співробітництво між Україною та Палестиною успішно розвиватимуться і зміцнюватимуться в інтересах процвітання наших народів та сприятимуть досягненню миру на Близькому Сході», – мовиться у привітанні.

Ідеться про річницю подій 15 листопада 1988 року, коли палестинські діячі, зустрівшись на території Алжиру, односторонньо проголосили створення «держави Палестини». Цю декларовану палестинську державу, якої так і не існує в реальності, відтоді в тому чи іншому вигляді формально визнали понад 125 країн, серед них іще з радянських часів і Україна. Ізраїль, як і ще близько 65 країн, серед яких США і низка європейських, не визнають цієї самопроголошеної палестинської державності.

Цієї осені палестинці подали заявку на прийняття їх в ООН як держави. Одна з організацій цього міжнародного об’єднання – ЮНЕСКО – вже прийняла Палестину як повноправного члена на правах держави. У відповідь на цей крок США відмовила ЮНЕСКО в подальшому фінансуванні. Незабаром після цього в організації заявили про зупинення до кінця року реалізації нових програм через нестачу фінансування.
XS
SM
MD
LG