Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція голосуватиме за новий законопроект про вибори


Фракції «БЮТ-Батьківщина» і «Наша Україна – Народна самооборона» голосуватимуть за схвалення нового законопроекту про вибори народних депутатів, компромісу щодо якого дійшла тимчасова спеціальна комісія парламенту, заявили представники цих фракцій.

Як сказав член фракції БЮТ-Б Сергій Подгорний, у законопроекті не враховані політичні вимоги опозиції, але врахована більшість інших, тому новий закон дасть змогу провести вибори демократично.

Лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко теж заявив, що фракція підтримає компромісний законопроект, в якому врахували опозиційні пропозиції, хоча й не взяли до уваги політичних моментів.

Раніше сьогодні Верховна Рада зняла з розгляду всі п’ять попередніх законопроектів щодо виборів народних депутатів і взялася до розгляду нового, компромісного варіанту.

Його, як повідомив перед тим представник Президента в Верховній Раді, народний депутат Юрій Мірошниченко, розробила тимчасова спеціальна комісія парламенту, врахувавши деякі з зауважень Венеціанської комісії і поправки від опозиційних фракцій, але винісши поза рамки дискусії такі політичні питання, як сама виборча система, прохідний бар’єр та участь політичних блоків.
XS
SM
MD
LG