Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії повсталі військові чинять нові напади


Групи військових, які перейшли на бік опозиції, за повідомленнями з Сирії, здійснили в четвер напад на будівлю владної партії «Баас» у провінції Ідліб на північному заході країни. Як повідомляють опозиційні активісти, повсталі обстріляли будівлю молодіжної організації партії, в якій також працюють спецслужби, з реактивних гранатометів.

Напад стався після повідомлень про схожі події в середу, коли групи повсталих військових напали неподалік столиці Дамаска на комплекс будівель розвідки Військово-повітряних сил, яка є одним із органів, що беруть участь у придушенні протестів, і в провінції Хама на блок-пост урядових військ.

Тим часом у США відхилили висловлену раніше в четвер заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, що становище в Сирії дедалі більше нагадує йому громадянську війну і що треба притягти до відповіді за насильство також і опозиційні сили.

Як заявив речник Державного департаменту Марк Тонер, це, на думку Сполучених Штатів, некоректна оцінка, і не дивно, що сирійська опозиція вдається до сили, коли саме режим президента Сирії Башара аль-Асада здійснює кампанію насильства, залякувань і репресій щодо невинних учасників протестів.

У середу Ліга арабських держав дала Сирії три дні, щоб зупинити «криваве придушення» протестів і допустити спостерігачів, інакше країні загрожуватимуть невизначені санкції.

Днями в Раді безпеки ООН Росія і Китай заблокували намагання Заходу ухвалити резолюцію з засудженням сирійської влади за це придушення.

За оцінками ООН, від силових дій влади Сирії проти демонстрантів, які протестують проти режиму від березня, в країні вбиті понад 3 з половиною тисячі людей.
XS
SM
MD
LG