Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Італії підтримав уряд Монті


Парламент Італії остаточно схвалив сьогодні новий уряд країни і його програму, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода. За вотум довіри до кабінету проголосувала рекордна кількість — 556 депутатів нижньої Палати депутатів із загалом 630.

Учора вотум довіри до надзвичайного уряду надав і Сенат – верхня палата італійського парламенту.

Тепер після формальних процедур команда міністрів-технократів починає запроваджувати нагальні реформи, щоб не допустити краху італійської економіки.

Прем’єр-міністр Маріо Монті оголосив про боротьбу з неплатниками податків та фінансовою злочинністю. На країну чекають зміни у пенсійній системі, підвищення ПДВ і відновлення податку на приватну нерухомість. Монті обіцяє реформу ринку праці, щоб надати ширших можливостей молоді і жінкам.

Голова уряду сподівається працювати до весни 2013 року, коли в Італії мають відбутися чергові парламентські вибори. Однак це буде залежати від підтримки політичних сил у парламенті. На сьогодні більшість партій схвалює оголошені урядом суворі заходи економії і реформування країни.

Як повідомив Маріо Монті, наступного тижня у Брюсселі він зустрінеться з лідерами Франції та Німеччини для обговорення ролі Італії у порятунку зони євровалюти.
XS
SM
MD
LG