Доступність посилання

ТОП новини

Бріджит Бардо погрожує Януковичу світовим скандалом (світова преса)


Прага – Деякі з оглядачів не виключають, що справжня суть компромісу української опозиції і владної більшості щодо нового виборчого закону полягає у намірах швидко звільнити з ув’язнення Юлію Тимошенко. Тим часом знаменита французька кіноактриса, фото-модель і захисниця тварин Бріджит Бардо написала обурливий лист Президенту України Віктору Януковичу, направлений на захист українських безпритульних собак, яких влада безжально винищує перед Євро-1012. Газети також пишуть про те, що, наприклад, чехи найменше люблять китайців, українців і росіян, а найбільше поважають північних європейців.

Західна преса звертає увагу на низку повідомлень з Києва про все гірший стан здоров’я ув’язненої Юлії Тимошенко. При цьому польска «Жечпосполіта» цитує українського омбудсмена Ніну Карпачову, яка б’є тривогу після вчорашніх вечірніх відвідин Юлії Тимошенко в ув’язненні. Карпачова стверджує, що під час розмови в камері СІЗО, «Тимошенко не могла піднятися з ліжка і вона негайно потребує обстеження поза межами ув’язнення». Карпачова також вважає абсолютно недопустимим проведення подальшого слідства Генпрокуратури саме в умовах ув’язнення Юлії Тимошенко.

Італійська «Ла Репуббліка» цитує представників української опозиції, які попереджають про поганий стан здоров’я Юлії Тимошенко в ув’язненні та про звернення представників БЮТ до Всесвітньої організації охорони здоров’я, Червоного Хреста, «Лікарів без кордонів» по допомогу у цій справі. Соратники Тимошенко наголошують, що у даному випадку йдеться про загрозу життю лідера опозиції в Україні.

Московська «Нєзавісімая газета» не виключає, з посиланнями на експертів, що «українська опозиція підтримала зручний для влади закон, ймовірно, заради звільнення Тимошенко». У відповідь на підтримку опозицією невигідного для неї закону про вибори, як вважають деякі спостерігачі у Києві, «регіонали підтримають декриміналізацію статті, за якою сидить Тимошенко». Але є аналітики, котрі вважають, що сьогодні опозиція України все частіше опиняється у програші і таким може стати для неї й новий закон про вибори до Верховної Ради.

Чеська «Лідове новіни» інформує, що відома французька кінозірка, секс-модель 60-х, співачка та захисниця тварин Бріджит Бардо написала відкритого листа до Президента України Віктора Януковича, в якому звинувачує українську владу у злочині проти тварин шляхом брутального нищення безпритульних собак в Україні. Бріджит Бардо висловила своє обурення стражданням безпритульних собак в Україні, котрих влада брутально винищує, виправдовуючи це нібито підготовкою до Євро-2012. Бріджит Бардо закликає Віктора Януковича негайно припинити масове отруєння собак і спалення тварин живими, до чого сьогодні часто вдається українська влада на місцях. Французька діячка також попереджає Януковича про загрозу для нього, у разі продовження масового і безжального нищення бездомних псів в Україні, «цілосвітового скандалу». Світові агентства також повідомили, що це вже не перше попередження світових захисників тварин на адресу влади Віктора Януковича.

Як свідчать опитування громадян Чехії, що їх наводить празька «Днес», чехи найбільше люблять Словаччину і північні держави Європи. А найгірше ставлення чехів до Китаю, України та Росії. При цьому за основу своєї неприязні чеські громадяни беруть політичну орієнтацію країн та їх небезпечність для міжнародного розвитку. Чехи також все більше критикують міжнародну політику своєї влади, яка на їхню думку, все більш слабка в останні роки.
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG