Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура пропонує умовні терміни «тризубівцям», які пошкодили пам’ятник Сталіну


Прокуратура вважає за необхідне призначити членам організації «Тризуб», які спиляли голову пам’ятнику Йосипу Сталіну, покарання, не пов’язане із реальним позбавленням волі. Про це стало відомо на засіданні Жовтневого райсуду Запоріжжя, повідомила Радіо Свобода Зоя Красовська, прес-секретар громадської організації «ГРАД», що займається захистом «тризубівців».

Прокуратура вважає, що провина підсудних в умисному пошкодженні майна повністю доведена, відтак просить призначити організатору акції Роману Хмарі та трьом «тризубівцям», котрі брали безпосередню участь у пошкодженні пам’ятника, 3 роки позбавлення волі із випробувальним терміном у 3 роки.

Ще двом «тризубівцям» вимагають призначити 3 роки обмеження волі із випробувальним терміном у 2 роки, іншим трьом, зокрема Едуарду Андрющенку, котрий не був присутнім на місці події, – 2 роки обмеження волі із випробувальним терміном 2 роки.

За інформацією із зали суду, підсудні своєї провини не визнають, а їхні адвокати наполягають на тому, що пам’ятник Сталіну в Запоріжжі був встановлений незаконно.

Очікується, що 12 грудня суд оголосить вирок у справі.
XS
SM
MD
LG