Доступність посилання

ТОП новини

Лауреатом премії імені Джеймса Мейса став публіцист, письменник та філософ Сергій Грабовський


Лауреатом премії «За громадянську позицію» імені Джеймса Мейса став публіцист, письменник, філософ та багатолітній автор Радіо Свобода Сергій Грабовський.

Як відзначив голова журі, відомий публіцист і дипломат Юрій Щербак, політична публіцистика та коментарі Грабовського є «перлами».

«Кожен матеріал Сергія Грабовський — це своєрідний політичний і публіцистичний перл, в якому події аналізуються об’єктивно та з великим знанням того, що, власне, стоїть за цими подіями. Він дає блискучі коментарі як з приводу історичних подій минулого, так і з приводу актуальних питань сьогодення, що хвилюють суспільство», - зазначив Щербак.

Вручення премії «За громадянську позицію» відбудеться 24 листопада у конференц-залі газети «День», яка є організатором премії.

Премію «За громадянську позицію» імені Джеймса Мейса засновано головним редактором газети «День» Ларисою Івшиною 2009 року. За її словами, «підтримувати громадянську позицію завжди складно, утім, це треба робити, а ще - культивувати пам’ять і вдячність».

Премія названа на честь визначного вченого, дослідника Голодомору 1932-1933-го років, журналіста «Дня» Джеймса Мейса.
XS
SM
MD
LG